Slide background
Slide background

Het Laatste Nieuws van Club les Ormes

Het laatste nieuws, feitjes, weetjes en lekkere recepten vind je hier. Meer op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan de website of like ons op onze facebook pagina.

Protocol 2020

Création : lundi 8 juin 2020 Écrit par Mandy van Duivenboden

De protocollen voor Club Les Ormes voor het seizoen van 2020 zijn opgesteld. In grote lijnen komt het hier op neer:

We zullen er alles aan doen om het vrije vakantiegevoel te behouden en tegelijk de protocollen zoals de franse overheid deze heeft voorgeschreven te respecteren. In de basis geldt dat we afstand moeten houden en we kruisend 'verkeer' moeten vermijden. Slechts één gebied zal dan ook niet toegankelijk zijn en dat is binnen in het restaurant waar de kinderspeelkamer zich bevindt en de receptie. UIteraard zullen we ter plaatse bekijken wat de mogelijkheden zijn indien er een speeltje of een boek geleend wenst te worden.

Ons restaurant, het loungeterras en de bar zijn open. 6 avonden per week serveren we mooi eten. De tafels zullen ruim uit elkaar staan en aan één tafel zit één familie. Op voorhand reserveren is sterk aan te bevelen. We zullen daarnaast take-away maaltijden serveren aan gezinnen die er de voorkeur aan geven bij hun eigen accommodatie te eten. De openingstijden door de dag heen volgen nog.

We hebben sinds dit jaar een nieuw zwembad met daarbij een groot terras. We kunnen daarmee aan 30 gezinnen een plek in beide zwembaden bieden. Wel vragen we met name hier jullie medewerking als het gaat om het respecteren van de afstand, het aantal stoelen wat ter beschikking staat per gezin (2) en het desinfecteren van de stoelen bij vertrek. Op deze manier kan iedereen heerlijk genieten van een verkoelende duik in het water.

We hebben diverse soorten kinderanimatie op de Club. Vele speeltoestelllen op de twee speelweides, een mooie gezinswandeling met leuk vragen voor de kids voor onderweg en een kinderbioscoop. Daarnaast zullen we 4 tot 5 keer per week een knutseltafel organiserren, waarbij slechts 10 kinderen per keer zijn toegestaan. Reserveren is dus ook hier een aanrader, waarbij we zullen streven naar een eerlijke verdeling zoadat alle kids die het willen kunnen deelnemen aan de knutseltafel.

Bij vertrek vragen we jullie medewerking qua luchten van jullie accommodatie en het afhalen en sorteren van jullie beddengoed. Dit staat nauwkeurig omschreven in de protocollen.

Het dragen van een mondmasker is voor onze gasten niet verplicht. Onze medewerkers zullen in bepaalde gebieden wel een mondmasker dragen.

De volledige protocollen worden uiterlijk een week voor jullie aankomst opgestuurd via de mail. Indien je ze nu al wilt inzien, stuur ons dan even een mail Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Dan sturen we ze gelijk door. De protocollen hebben een publicatiedatum van 7 juni en daarnaast wordt een datum gegeven van de laatste update. Rond 22 juni verwachten een verdere versoepeling van een aantal punten. Zodra we deze weten zullen we een nieuwe update maken. Hou dus altijd deze datum in de gaten in de protocollen.

Samen zullen we er voor zorgen dat we ons allen vrij kunnen bewegen!

Alavast bedankt voor jullie medewerking,
Bas & Mandy

Afsluiting

Création : jeudi 4 juin 2020 Écrit par Mandy van Duivenboden

Een week geleden hebben we kunnen publiceren in deze nieuwsrubriek dat we geen enkele restrictie vanuit de Franse overheid meer hebben om open te gaan op 15 juni voor al onze buitenlandse gasten. Vandaag hebben we besloten dat we vanaf nu de originele annuleringsvoorwaarden weer gaan hanteren en het aangepaste annuleringsbeleid zoals gecommuniceerd op 26 maart 2020 komt daarmee te vervallen. Deze originele annuleringsvoorwaarden zijn te vinden op onze website onder Tarieven.

Het afsluiten van een reisverzekering is en blijft erg belangrijk en beperkt de risico's ten tijde van de ongewenste en ongeplande epidemiën waarbij we allen de restricties van de overheid te volgen hebben.

Wij sluiten hiermee een zeer hectische tijd af en gaan met veel positieve energie de laatste voorbereidingen doen om zo iedereen een hele mooie vakantie te kunnen bieden.

Wij kijken erg uit naar jullie komst!

Bas & Mandy

Corona

Création : jeudi 26 mars 2020 Écrit par Mandy van Duivenboden

Beste Gasten,

Het corona-virus heeft het leven over vrijwel de gehele wereld in haar greep. Net zoals in Nederland telt Frankrijk een groot aantal corona besmettingen, zieken en helaas ook slachtoffers. Al sinds enkele weken zijn de Franse scholen en winkels gesloten en ligt het openbaar leven zo goed als plat. Bewoners in Frankrijk mogen alleen voor essentiële zaken (met een ingevuld formulier) de straat op. De gezondheidszorg draait ook hier op volle toeren en de economie is vrijwel tot stilstand gekomen. Overigens kent ons departement gelukkig nauwelijks corona-patiënten.

Dit alles heeft ook gevolgen voor onze branche. Nu toeristen wegblijven en in april en mei helaas niet kunnen reizen in Frankrijk is het voor veel bedrijven in de horeca- en vakantiebranche een uitdaging het hoofd financieel boven water te houden. 

Door de maatregelen van de overheden ter bestrijding van het corona-virus zijn we helaas genoodzaakt tot een aanvulling op ons annuleringsbeleid. Club Les Ormes is een financieel gezond bedrijf maar kan niet voortbestaan wanneer vooruitbetalingen van boekingen voor deze zomer worden terugbetaald. In lijn met veel grote reisorganisaties en onze branchegenoten hebben we besloten aanbetalingen in geval van annulering – indien gewenst – om te zetten in ‘coupons’ op naam, die kunnen worden gebruikt bij nieuwe boekingen later dit jaar of in 2021. 

Overigens benadrukken we in onze voorwaarden altijd het belang en nut van het afsluiten van een goede annuleringsverzekering. Bij navraag blijkt dat ook in deze pandemie je verzekeraar bij annuleren zal uitkeren. 

Hier in Frankrijk wordt vooralsnog aangenomen dat in juni het openbaar leven weer langzaam op gang zal komen en dat wij jullie in de zomervakantie kunnen verwelkomen. Intussen werken wij hier door aan de voorbereiding van het seizoen 2020 en zorgen ervoor dat onze jij en de overige gasten een mooie vakantie kunnen hebben op Club Les Ormes. 

Heel veel sterkte komende weken. We hopen jullie gezond en wel deze zomer te verwelkomen. 

Mandy en Bas van Duivenboden

Club Les Ormes

Alphe DuZes

Création : jeudi 9 janvier 2020

Ik ga de uitdaging aan!

Drie keer de Alphe d'Huez opfietsen lijkt gekkenwerk en dat is het ook...maar ik doe het voor een goed doel! Kankerbestrijding via het KWF. Deze enorme sportieve uitdaging zal plaatsvinden aan het begin van ons seizoen, namelijk op 4 juni. De voorbereiding is al begonnen en je kan me volgen en vooral sponsoren op Mijn pagina

Het gesponsorde geld gaat 100% naar het KWF en is ieder jaar weer hard nodig. Dus naast het feit dat het heel goed is om mezelf helemaal fit aan de start van zowel deze beklimmingen als van het nieuwe seizoen te laten verschijnen, hoop ik ook met jullie hulp veel geld te kunnen bijdragen.

Wie helpt er mee? Iedere euro is welkom!

Alvast bedankt, ook voor de morele suppport :)

Fijne feestdagen

Création : mercredi 18 décembre 2019

Fijne feestdagen iedereen!

Wij vertrekken voor een tiental dagen naar onze familie en vrienden in Nederland en kijken daar erg naar uit. Wat zijn jullie plannen? Tijd voor elkaar en tijd voor je dierbaren, dat vinden wij belangrijk en dat bieden we graag ook aan alle gezinnen die bij ons op vakantie komen.

Ik neem in ieder geval de laptop mee op vakantie, want we hopen natuurlijk dat jullie tijdens deze speciale dagen besluiten een vakantie te boeken bij Club Les Ormes. 

Voor nu wensen we jullie hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

Liefs van ons allemaal...

Zwembad renovatie

Création : mardi 19 novembre 2019

Met grote trots kondigen we aan dat we eindelijk de vergunning hebben voor de renovatie van het oude zwembad en dat we volop zijn begonnen met de grondwerkzaamheden. De eerste fase zal voor komende meivakantie worden opgeleverd. Een groot nieuw terras rondom een vernieuwd zwembad met daarin een groot Peuter speelparadijs! In ondiep en heerlijk verwarmd water kunnen de kleinsten al vroeg in het seizoen lekker spetteren. Daarnaast zal het zwembad ook een normaal zwemgedeelte behouden voor een lekkere plons.

Wie komt er een eerste duik nemen in de meivakantie? Boek nu je vakantie tijdens deze eerste opoeningsweek en krijg 15% korting en vier de opening met ons mee!

Sport bij Club Les Ormes

Création : samedi 2 novembre 2019

In 2020 zijn er heel wat grote sport evenementen en deze zullen allemaal te volgen zijn op groot scherm bij Club Les Ormes! Daar hoef je dus niet voor thuis te blijven :)

Het is te volgen via Nederlandse sateliet TV en dus voorzien van nederlands commentaar. De bar zal altijd open zijn voor een hapje en een drankje. Wij verwachten veel sportieve gezelligheid in ons restaurant deze zomer. 

Komen jullie ook?

Jubileum 15 jaar

Création : vendredi 25 octobre 2019

In 2020 bestaan we 15 jaar en dat gaan we vieren!

Vanaf het begin waren we er met ons gezin bij om vakantie te vieren. Toen was het nog Chalets Les Ormes en in handen van mijn ouders. Nu zijn we al weer vijf jaar in Frankrijk en hebben het stokje overgenomen, met veel plezier. In die vijftien jaar is er zo ontzettend veel veranderd, maar gelukkig vinden jullie de sfeer onveranderd. Met slechts 30 accommodaties op 10 hectare zijn we ruim opgezet en bieden aan gezinnen met jonge kinderen een heerlijke vakantie waar alles draait om rust, tijd voor elkaar en vooral genieten.

De lijnen voor reserveren staan open. Wie gaan we komend jaar verwelkomen bij onze bar?

Goed seizoen

Création : samedi 28 septembre 2019

Lieve vrienden van Club Les Ormes,

Wat hebben we weer volop genoten van het seizoen in 2019 en dat komt met name door al jullie verhalen, belevenissen en complimenten. Vanuit onze kant willen we jullie dan ook bedanken voor de gezelligheid en alle ervaringen. Mochten jullie nog de tijd hebben, dan is een recensie op Zoover, Facebook of Google nog altijd zeer welkom. Daarvoor is het nooit te laat :)

Wij gaan volop de voorbereidingen in voor seizoen 2020. Het is voor ons een jubileumjaar, want we bestaan dan 15 jaar en dat gaan we uiteraard vieren! We houden jullie op de hoogte hoe we dit zullen gaan doen onder andere via de nieuwsbrief, die later volgt.

We hopen dat jullie, net als ons, kunnen terugkijken op een heerlijke zomer bij Club Les Ormes!

Nogmaals bedankt,

Bas & Mandy

Amy de fotograaf

Création : mardi 20 mars 2018

Nieuwsgierig naar wie er eigenlijk achter al onze mooie foto's zit die wij gebruiken op onze website en daarbuiten? Ik stel jullie graag en met trots voor aan mijn zus Amy Kouwenhoven. Zij is professioneel fotograaf en heeft vele mooie reportages gemaakt. Ze komt twee keer per jaar met haar kinderen bij ons op vakantie en is dan ook onvermijdelijk in de weer met haar fototoestellen en lenzen. Een binnenkant van een accommodatie fotograferen is een dagtaak, maar met hele mooie resultaten. Haar eigen kinderen (net als die van ons) zijn veelvuldig te zien op foto's en een dankbaar object. Ze weet als geen ander sfeerplaatjes te maken die direct weergeven hoe een vakantie bij Club Les Ormes er uit ziet.

Oplaadpunt

Création : lundi 12 mars 2018

Bij Club Les ormes kan je terecht voor het opladen van je elektrische of hybride auto. Heb je een Tesla of een ander merk? Met de twee verschillende oplaadpalen die we hebben kan iedereen opladen. Voor onze gasten geldt een gereduceerd tarief per oplaadbeurt. Kom je speciaal voor de Tesla oplader en verblijf je niet bij ons op het parc? Dan kan je uiteraard bij ons terecht op ons terras voor een drankje of een hapje. 

Binnenkort gaan wij zelf ook over op een volledig elektrische auto en we zijn benieuwd naar deze ervaring!

 

Club Les Ormes gaat uitbreiden!

Création : lundi 28 novembre 2016

Komende winterperiode werken we hard aan het bijbouwen van 3 nieuwe top accommodaties. De eerste twee accommodaties zullen van een compleet nieuw ontwerp zijn en zullen “Courbe” gaan heten naar de vorm van de omtrek van het huis, een bocht. Deze twee huizen worden gebouwd aan de rand van ons park en gaan een prachtig uitzicht krijgen op een glooiend weiland. Deze Courbes zijn voorzien van een gave themakamer voor de kinderen en een heuse indoor glijbaan.

Lire la suite...

Recept Club Les Ormes: zonnig ijs

Création : lundi 28 novembre 2016

Kennen jullie van vroeger de Split ijsjes nog? Zo een vanille ijsje op een stokje met een laagje sinaasappel waterijs er overheen? Het is heel lang mijn favoriet geweest en dat heeft er voor gezorgd dat ik dit ijsje vaak serveer in ons restaurant, maar dan met een Mandy twist.  Je proeft de zon en de zomer! En het is zo makkelijk klaarmaken, ook voor als er een grote groep vrienden langskomen.

Lire la suite...

Brocante bij Club Les Ormes

Création : lundi 28 novembre 2016

Zoek je net dat ene theekopje nog bij je servies? Of spaar je brocante theepotten? Bij Club Les Ormes is het gewoon te koop! Rianne speurt gedurende de hele winter alle Vide-Greniers (rommelmarkten) af om de mooiste stukken voor de verzamelaars te scoren. Ze poetst ze op en zet ze in de kast. 

Kom dus gerust eens neuzen in haar winkeltje. Mocht je iets niet vinden? Vraag haar er naar, want ze heeft nog veel meer in voorraad!

Fietsen in de omgeving van Club Les Ormes

Création : lundi 28 novembre 2016

In 2016 hebben vele gasten met veel plezier gefietst in de heuvels van de Lot-et-Garonne. Enkelen daarvan hebben deelgenomen aan ritten samen met Bas als gids en waren hier zeer enthousiast over. Hij kent de mooie wegen; rustig, groen, met lange mooie beklimmingen en niet te vergeten de mooie stopplekken.
Komend jaar zal Bas dit blijven doen en zeker 1 keer in de week een tocht van ongeveer 60 km uitzetten en meefietsen. 

Lire la suite...

Contact Club Les Ormes

map francepeopleJan et Rianne Kouwenhoven
Mandy et Bas van Duivenboden 

houseLieu Dit "Pré de Courbe"
47210 St. Etienne de Villeréal Frankrijk

phone0033 (0)55 3017981

mailinfo@clublesormes.com

 

facebook

Photo du jour...


Recevez notre newsletter

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Inscrire automatiquement à" and make sure the selected lists are enabled